Massive Attack, ‘’Act 1.5’’ Konserinde Tamamen Vegan Menü Sundu

5/5 - (2 votes)

Adını, Paris İklim Anlaşması’nda belirtilen 1.5° C küresel ısınma sınırından alan eko-farkındalık konseri, 25 Ağustos’ta Massive Attack’ın memleketi Bristol’deki Clifton Downs’ta gerçekleşti. Müzik ve konuşmaların yer aldığı bir günlük etkinlik, müzik endüstrisinin iklim etkisini nasıl azaltabileceğini göstermeyi amaçladı.

Etkinlikte yerel ve dünya mutfağından olmak üzere tamamen vegan yiyecekler sunuldu.

Etkinliğin çevresel etkisini en aza indirmek için yenilenebilir kaynaklar ve enerji tasarruflu teknolojiler de dahil olmak üzere yenilikçi enerji çözümleriyle desteklendi. Konserin enerji çözümleri, etkinliğe güç sağlamak için yenilenebilir elektrik üretmek ve depolamak için birlikte çalışan güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve gelişmiş pil depolama sistemlerinin bir kombinasyonunu içeriyordu.

Massive Attack’ın Bristol’de merakla beklenen eko-farkındalık konserinin mekanı olan Clifton Downs, etkinlik sırasında sürdürülebilirliği teşvik etmek için çeşitli atık azaltma stratejileri uyguladı. Konser organizatörleri, kapsamlı bir geri dönüşüm programı oluşturmak, yeniden kullanılabilir kapların kullanımını teşvik etmek ve gıda atıklarını kompostlamak için tesisler sağlamak için mekanla iş birliği yaptı.

Konser organizatörleri, katılımcılara “atık azaltma zorluğu” konusunda rehberlik eden, yeniden kullanılabilir bardakları kullandıkları ve atıklarını uygun şekilde sıraladıkları için indirimlerle ödüllendiren özel bir mobil uygulama geliştirmek için yerel bir girişim ile ortaklık kurdu. Clifton Downs, tüm içecek kapları için bir depozito iade sistemi getirerek katılımcıları kullanılmış bardaklarını ve şişelerini küçük bir geri ödeme karşılığında iade etmeye teşvik ederek etkinlik sırasında tek kullanımlık plastikleri etkin bir şekilde ortadan kaldırdı. Organizatörler, gıda atıklarını sahadaki kompostlama tesislerinden sahadaki bir biyolojik çürütücü tesisine otomatik olarak taşıyan bir yeraltı pnömatik boru ağı tasarlamak için yakındaki bir üniversitenin mühendislik departmanı ile iş birliği yaptı. Clifton Downs, personeli ve malzemeleri konser alanlarının etrafına taşımak, benzinle çalışan nakliye ihtiyacını ortadan kaldırmak ve emisyonları en aza indirmek için bir elektrikli yardımcı araç ve bisiklet filosu kullandı.

Katılımcılar mekana ulaşmak için yürümeye, bisiklete binmeye ve toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik edildi. Şehrin belli noktalarına ve tren istasyonlarına hareket etmek üzere özel elektrikli araçlar kiralandı.

Çoğu etkinlik için, etkinliğin karbon ayak izinin en büyük bölümünü oluşturan sanatçıların kendileri değil; seyircidir. Dolayısı ile bu önlemlerin alınmış olması karbon ayak izini oldukça düşürmüştür.

İngiliz trip hop efsaneleri Massive Attack tarafından düzenlenen bu festival, katılımcılara sunulan tamamen vegan yemekleri ve enerji uygulamaları ile ölçeğinin gelmiş geçmiş en yeşil konserlerinden biri olarak adlandırılmıştır.

Kaynaklar:

Massive Attack Serves Entirely Vegan Menu At Eco-Conscious Gig


https://www.mightytravels.com/2024/08/massive-attacks-eco-conscious-concert-strategy-redefining-music-tourism-in-bristol/
https://www.nme.com/features/music-features/massive-attack-act-1-5-sustainable-live-music-3788505

Bu içeriği paylaş!
Veganİstasyon

About Veganİstasyon

Veganİstasyon yönetici hesabıdır.

View all posts by Veganİstasyon →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir